Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skaldjursresan Nominerade till Ullbaggepriset 2017

Nyhet: 2017-09-15

I åtta olika kategorier har nu 24 olika företag och projekt blivit slutnominerade till en chans att vinna en Ullbagge vid den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand. I kategorin Sysselsättning i blå näringar har Skaldjursresan utvalts av juryn som en av tre kandidater. – Jag ser verkligen fram emot Landsbygdsgalan den 8 november då vi får utse vinnarna bland alla innovativa företagsidéer och projekt, säger Maria Gustafsson från Landsbygdsnätverkets kansli.
Landsbygdsnätverket – samverkan för utveckling 2020.


Det var på Turistrådet Västsverige som de första diskussionerna fördes kring en strategi för att öka kännedomen och lockelsen kring Bohusläns lokala specialitet skaldjur. Lena Mossberg, professor i marknadsföring, var med på det allra första mötet som hölls 2008. – Egentligen hade vi ganska länge pratat om destinationsutveckling, maten och det unika med skaldjuren, men inte riktigt hittat rätt strategi för att föra ut detta. På vårt första möte fanns folk från turistrådet, lokala företagare och de olika skaldjursakademierna närvarande och det var där som tankarna blev konkreta och vi bestämde oss för att göra ett första försök under allhelgonahelgen året därpå.

Idag finns ett 40-tal olika paket som erbjuds. Företagarna har varit oerhört kreativa för att hitta sina unika erbjudanden och bli attraktiva. Läs mer om skaldjursresan och se en videopresentation på: www.landsbygdsnatverket.se/skaldjursresan
 

Text från Landsbygdsnätverket.

AV:

Sidansvarig: Emma Fröjd|Sidan uppdaterades: 2017-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?