Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Äventyrsturism i Bohuslän och i Helgeland, Norge

Nyhet: 2017-05-08

Sveriges och Norges kuster har unika förutsättningar för äventyrsturism, med sina attraktiva skärgårdar. Det finns också flera aktörer som arbetar med aktiviteter till havs och längs kusterna, exempelvis med kajaking, och som gärna vill samarbeta. I ett projekt om innovation och värdeskapande samarbetar forskare, företag och destinationsaktörer från norra Bohuslän och nordnorska regionen Helgeland för att utveckla upplevelsepaket som är intressanta för utvalda internationella marknader.


Projektägare är Kystriksveien och den svenska huvudsamarbetspartnern är Svinesundskommittén. Projektet finansieras framförallt av VRI-medel (stimuleringsmedel forskning och utveckling i Nordland) men även av insatser från Svinesundskommittén och företagen själva.


På den svenska sidan medverkar förutom Svinesundskommittén fem företag, en kommunrepresentant samt Göteborgs universitet. Från universitetet deltar Lena Mossberg och Eva Maria Jernsand, som båda representerar det maritima klustret och fokusområdet maritim turism.
Den svenska och den norska gruppen har mötts var och en för sig men har även haft en gemensam samling i Bohuslän med 19 deltagare. Nästa möte planeras till oktober i Helgeland.


 

AV: Emma Fröjd

Sidansvarig: Emma Fröjd|Sidan uppdaterades: 2017-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?