Scary Seafood

Workshop

Skulle du kunna tänka dig att äta sjöborre, sjöpung eller sjögurka? På andra ställen i världen äter människor helt andra typer av marina alger och djur än vi gör i Sverige. Det är i många fall både hälsosamt och hållbart.

På Handelshögskolan, Göteborgs universitet, kommer vi att fånga upp olika uppfattningar och diskutera nya smaker från havet i ett internationellt sammanhang. Forskare och studenter från olika länder i världen deltar liksom företag och organisationer. Marinbiologerna Susanne Lindegart och Christin Appelqvist visar olika arter, vi känner, luktar, lyssnar... och funderar på om vi vill stoppa dem i munnen.
Workshopen leds av Tobias Nygren, som är forskare i måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Tillsammans diskuterar vi möjligheter och hinder för produktion och konsumtion. Hur kan vi skapa attraktiva, hållbara och extraordinära måltidsupplevelser av sjömat som vi inte äter idag?

Datum: 2018-09-04

Kategorier: Ekonomi/juridik

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 sal B32

Sista anmälningsdag: 2018-08-28 kl. 16:00.

Kontaktperson: Eva Maria Jernsand

Boka plats/anmäl dig